كارآفريني پنجره اي رو به دنياي كسب و كار آخرین مطالب
نويسندگان اولین قدم در راه اندازی کسب و کار چیست؟ q اولین قدم در راه اندازی کسب و کار آن است که تصمیم بگیرید چه نوع کسب و کاری را راه اندازی کنید . q کسب و کار می تواند در زمینه تولید ،صنعت، کشاورزی، مشاوره یا عرضه دیگر خدمات باشد. می توانید کسب و کاری را که قبلاً راه اندازی شده است را بخرید و فعالیت های آن را با شیوه و سلیقه ی خود ادامه دهید. q برای تصمیم گیری در مورد نوع کسب و کار باید از خود سوالاتی را بپرسید ازجمله : دوست دارید چه کاری را انجام دهید؟ آیا می خواهید کالا یا خدماتی را که دیگران نیز عرضه می کنند عرضه کنید یا کسب و کار شما متفاوت خواهد بود؟ یا سرگرمی ها و علایقی که دارید قابلیت تبدیل و عرضه در بازار را خواهند داشت؟ و... موفقیت آینده کسب و کار شما بیشتر به مرحله تصمیم گیری بستگی دارد .در مرحله تصمیم گیری است که باید مشخص کنید چه نوع کالا و یا خدماتی را می خواهید به بازار عرضه نمایید ؟ آیا ابتدا کالا یا خدمت مورد نظر را تولید می کنید و بعد به دنبال بازار فروش آن می روید؟ یا اینکه پس از بررسی و شناسایی نیاز بازار ،کالا و خدمات مورد نظر را عرضه می کنید؟ کروش ها یا رویکرد های تولید : به طور کلی برای تولید کالا و خدمات یا عرضه آن در جامعه ،دو روش یا رویکرد وجود دارد: 1 ) رویکرد محصول محور : در این روش کالا یا خدماتی تولید و آماده عرضه به جامعه می کنید و پس از آن به دنبال یافتن بازاری برای محصول و یا خدمات تولید شده خود می روید 2 ) رویکرد بازار محور: رویکرد دوم این است که به وجود نیاز و کمبودی در بازار پی ببرید و سپس به دنبال تولید و عرضه کالا و یا خدمات مورد نیاز باشید البته بدیهی است کسب و کاری که بازار محور باشد موفقیت آمیز تر خواهد بود . پرسشی که در اینجا پیش می آید این است که پس ما چگونه و از چه راهی ایده کسب و کار را بیابیم؟ راه های یافتن ایده کسب و کار اگر ایده خاصی برای راه اندازی کسب کار ندارید می توانید این ایده را از راه هایی که به شما معرفی می شود بدست آورید ازطریق مسافرت به شهرها و محله های دیگر از تبلیغات موجود در رسانه ها بازدید از نمایشگاههای مختلف مراجعه به اینترنت تجارب شغلی خود یا افراد نزدیک از اخبار (به ویژه اخبار اقتصادی) تغییرات قانونی در جامعه (مانند سیاست های اصل 44 قانون اساسی)
خودتان ایده بسازید همانطور که اشاره شد ، منابع متعددی برای یافتن ایده ی کسب و کار وجود دارد . با وجود این ، شما خودتان نیز می توانید با استفاده از روش های زیر ، ایده کسب و کار خود را پدید آورید : از علایق و سرگرمی هایتان شروع کنید به محدودیت هایی که در اطرافتان بر سر راه عرضه کالا یا خدمات وجود دارد ، توجه کنید چیزهای مورد نیاز و خواستنی های خود را فهرست کنید به راه های مختلف استفاده از محصولات موجود فکر کنید به علایق اجتماعی در حال تغییر گروه های مختلف مردم از نزدیک توجه کنید به تغییرات تکنولوژیکی دقت کنید و ببینید چگونه بر محصولات یا خدمات فعلی تاثیر می گذارند به کسب و کارهایی که اکنون وجود دارند به دقت بنگرید و از خود بپرسید چگونه می توان چنین کسب و کارهایی را تغییر داد و یا اصلاح کرد به مشخصات کالا ها و خدماتی که هم اکنون در اطرافتان وجود دارند ،توجه کنید و ببینید چگونه می توان مشخصات و خدمات دیگری به این محصولات اضافه کرد تعیین شکل کسب و کار پس از اینکه تصمیم گرفتید که چه نوع کسب و کار ی را انتخاب کنید ، باید شکل کسب و کار را نیز تعیین کنید تعیین شکل کسب و کار یعنی این که می خواهید کسب و کارتان انفرادی باشد یا شریکی و یا شرکتی ؟ در تعیین شکل کسب و کار ، باید به مسئولیت بالقوه قانونی و مالیاتی آن توجه شود . در این زمینه مشاوره با یک حسابدار یا کسی که با قوانین مالیاتی آشنا باشد ، ضروری است .
کسب و کار انفرادی ساده ترین شکل کسب و کار ، به صورت انفرادی است ، یعنی تنها یک شخص مالک کسب و کار است هرچند که کار کنانی را استخدام کرده باشد امور مربوط به مالیات کسب و کارها های انفرادی تا حدی ساده است . با وجود این ، مسئولیت بالقوه قانونی آن تنها بر دوش یک نفر است . یعنی صاحب کسب و کار ، به تنهایی و شخصاً مسئولیت هرگونه بدهی و دیگر مسائل مربوط به کسب و کارش را بر عهده دارد
کسب و کار شریکی مالکان کسب و کار شراکتی ،همان گونه که از نام آن پیداست ، دو نفر یا بیشترند این شکل کسب وکار نیز در زمینه موضوعات مسئولیتی و مالیاتی شبیه کسب و کار انفرادی است. کسب و کار شرکتی شرکتی کردن محصول یا خدماتتان موجب پوشش حمایت های قانونی از کسب و کارتان می شود . این مسئله در زمینه کسب حمایت های مالی لازم از بخش های مختلف یا همکاری دیگر شرکت ها مفید و سود مند است . اما قوانین مالیاتی شرکت ها کمی پیچیده است انتخاب نام مناسب همان گونه در قسمت کسب و کار خانگی اشاره شد ،تعیین نام مناسب برای کسب و کار خیلی مهم است سعی کنید با بررسی های مختلف و توجه به نوع کسب و کارتان اسم مناسب و زیبایی را انتخاب کنید . سادگی و زیبایی نام معمولاً باعث جذب مشتری می شود افتتاح حساب بانکی از نظر برنامه ریزی مالی و حسابداری نیز برای کسب و کار خود حساب بانکی جداگانه افتتاح کنید تا محاسبه هزینه و حساب سود و زیان برایتان به راحتی ممکن باشد و با هزینه ها و مخارج شخصی شما آمیخته نشود. انتخاب محل کار تمام کسب و کارها و شرکت هایی که کالا یا خدماتی را عرضه می کنند ، باید محلی را برای فعالیت های خود انتخاب کنند. برای انتخاب محل تولید محصول، یا عرضه خدمات ، احتمالاً و به طور معمول تحت تاثیر دومورد زیر قرار می گیرید : الف) نزدیک بودن به مشتریان ب) کم بودن هزینه های تهیه مکان با وجود این ،در انتخاب محل کار ، تحت تأثیر عوامل مهم زیر نیز خواهید بود: 1 – محل تامین مواد خام : شرکت هایی که به مواد خام زیادی نیاز دارند ، معمولاً در نزدیکی معادن دایر می شوند. 2 – نزدیکی به بازار : شرکت هایی که هزینه حمل و نقل و توزیع محصولات آنها از اهمیت زیادی برخوردار است در جاهایی دایر می شوند که در نزدیکی مشتریان دایر می گردند. 3- عرضه نیروی کار : شرکت هایی که به نیروی کار ماهر نیاز دارند باید در محل هایی واقع شوند که به این افراد دسترسی پیدا کنند. 4 – حمل و نقل و ارتباطات : شرکت هایی که به واردات و صادرات می پردازند ، در محل هایی واقع می شوند که به بندر یا فرودگاهه نزدیک باشند. 5 – صرفه جویی ناشی از تمرکز : گاهی نزدیک رقیبان بودن برای شما بهتر است در چنین محلی به راحتی به نیروی کار ماهر دسترسی دارید . 6 – سیاست دولت : دولت ها از طریق قوانین و مقررات ، در تعیین محل بعضی شرکت ها و کسب و کار ها تأثیر می گذارند . به عنوان مثال ، کارخانه هایی که دود و مواد آلاینده ایجاد می کنند ، نمی توانند در نزدیکی و اطراف شهر های بزرگ واقع شوند. 7 - دشواری جابجایی : برای شرکت هایی که دایر شده و در مکانی استقرار یافته باشند امکان جابجایی و تغییر مکان بسیار مشکل خواهد بود. 8 - دلایل شخصی 9 - شرایط آب و هوایی
تأمین تجهیزات اداری پس از انتخاب محل ، برای راه اندازی محل کسب و کار به وسایل و امکاناتی از قبیل تلفن ،میزکار و ابزار های مناسب با کسب و کارتان نیاز دارید . راه های تأمین مالی کسب و کار بعد از انتخاب ایده کسب و کار ، برای راه اندازی آن به منابع مالی نیاز دارید راه های مختلفی برای تأمین مالی وجود دارد که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
![]() نظرات شما عزیزان: موضوعات
پيوندها
|
|||||||||||||||||
![]() |